Presă
24.11.2008

UTI alături de Metrorex cu ocazia lansării noului tronson de metrou

Pe data de 19 noiembrie 2008, Metrorex a inaugurat un nou tronson de metrou Nicolae Grigorescu- Şoseaua de Centură, compus din patru staţii: Nicolae Grigorescu, 1 Decembrie, Policolor şi Linia de Centură. Lansarea a avut loc în prezenţa oficialităţilor precum: Ministrul Transportului, Directorul general şi Directorii direcţiilor Metrorex, Liderii Sindicatelor lucrătorilor şi personalul Metrorex, dar şi a reprezentaţilor presei.

UTI a contribuit la echiparea staţiilor cu sisteme de informare a călătorilor, precum şi cu sisteme de supraveghere video, sisteme radio şi de avertizare la incendiu.

Sistemul de informare a călătorilor, care asigură accesul pasagerilor la informaţii în orice moment şi în timp real, este format din display-uri şi infochioşcuri, acestea contribuind la creşterea atractivităţii staţiilor de metrou. Display-urile moderne cu tehnologie LCD/TFT situate la nivelul peronului sau vestibulelor permit afişarea în timp real a intervalului rămas până la plecarea următorului tren sau a altor mesaje specifice situaţiilor de trafic. Infochioşcurile, cu aplicaţii software interactive, oferă informaţii asupra programului de circulaţie a trenurilor, dar şi informaţii generale referitoare la activitatea METROREX, oferta tarifară, hărţi ale mijloacelor de transport în comun. Totodată, prin intermediul infochioşcurilor utilizatorii au acces la un formular pentru trimiterea de sugestii şi reclamaţii.

Sistemul de sonorizare instalat la nivelul peronului, vestibulelor şi spaţiilor tehnice oferă posibilitatea de interconectare cu sistemul de afişaj pentru transmiterea automată a mesajelor referitoare la circulaţia trenurilor sau la evenimentele din alte staţii. La fel ca în cazul colaborării pentru magistralele 1, 2 şi 3, UTI a instalat sisteme de supraveghere video, radio şi avertizare la incendiu, sisteme de importanţă maximă pentru siguranţa circulaţiei subterane.

Colaborarea dintre UTI şi Metrorex nu se va opri aici. Sistemul de informare dinamică face parte din modernizarea magistralei de metrou Industriilor-Linia de centură, inclusiv a Dispeceratului de informare a călătorilor (situat în aceeaşi incintă cu Dispeceratul Central de Trafic). Lucrările au început cu realizarea staţiilor de pe tronsonul nou inaugurat şi vor continua cu staţii cuprinse între Nicolae Grigorescu şi Industriilor, precum şi a staţiilor de corespondenţă de pe celelalte magistrale ( de exemplu: Piaţa Victoriei, Gara de Nord, Basarab). Astfel, în cadrul proiectului urmează a fi instalate în staţiile de metrou echipamente tip bornă SOS care permit realizarea unei legături directe audio şi video între călători şi Dispeceratul Central localizat în staţia de metrou Piaţa Unirii 1.

Oferind tehnologie pentru o lume mai sigură, UTI contribuie, alături de partenerii săi la creşterea calităţii vieţii şi securităţii cetăţenilor.