Press
05.10.2003

Creativity in information security

The President of UTI Group, Tiberiu Urdăreanu, assets the past achievements of the company, and makes plans for the future.

Source:  eWEEK Magazine

UTI SYSTEMS: De pază la rețea
CREATIVITATE IN SECURITATEA INFORMAȚIONALÃ

de Eugen Secmerean

Tiberiu Urdăreanu examinează posibilitatea de a lista la Bursă compania UTI Systems, dar nu exclude și alte opțiuni. “Problema este că Bursa din Româania nnu este foarte dezvoltată, iar ca să mergem pe o bursă străină, suntem cam mici, însă putem să așteptăm, să ne mai vitaminizăm câțiva ani și să ajungem acolo altfel. Avem mai degrabă varianta investiției de portofoliu,din partea unor fonduri care au un apetit tot mai mare de a investi aici, iar după o perioadă de trei-cinci ani, ne vom gândi din nou la Bursă. Cu asemenea fonduri am avut deja contacte și continuăm discuțiile, dar suntem încă la faza în care ne facem temele și analizăm toate riscurile” – spune fondatorul și președintele grupului din care face parte UTI Systems.

UTI – și mică și mare
O ORGANIZAȚIE FLEXIBILÃ, CURTATÃ DE INVESTITORI DE PORTOFOLIU

Sunt destul de puține obiectivele unde, necesar fiind un sistem de securitate fizică sau informațională, nu este aplicată o siglă UTI. Fondatorul companiei, Tiberiu Urdăreanu, a început bricolând PC-uri, a trecut la importul de sisteme de alarmă și a dezvoltat o companie care, anul trecut, a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de euro. Printre planurile de viitor se numără includerea unui investitor de portofoliu sau chiar listarea la o bursă.

eWeek: Care este istoria primului milion de dolari?
Tiberiu Urdăreanu: Primul milion de dolari a venit din proiecte de securitate. Primul proiect semnificativ a fost implementarea unui sistem de securitate la Eximbank.
De asemenea, aș mai menționa un proiect extrem de important, realizat in 1993-4, și anume sistemul de securitate de la Centrala de la Cernavodă, în colaborare cu consorțiul canadian care a construit centrala. Acea lucrare ne-a permis intrarea în lumea proiectelor mari și ne-a și obligat să ne implementăm un sistem de asigurare a calității. Aceasta ar fi perioada în care am înregistrat venituri cumulate de un milion de dolari, primul nostru milion …

Profitul a fost reinvestit pentru a incuba o serie de departamente, care în timp au devenit afaceri de sine stătătoare și aducătoare de valoare adăugată substanțială. Tot acelei perioade îi aparține și contractul cu fostul Bancorex, în cadrul căruia am realizat un sistem de securitate complex pentru sediul central și zece sucursale din țară. Și iată că ajungem din nou la TI și comunicații, pentru că acest contract ne-a ridicat problema conectării sucursalelor la sediul central astfel încât să se poată face un control de la centru, informația să fie stocată într-un singur loc, dar accesibilă tuturor în timp real. Astfel a apărut necesitatea unui sistem de comunicații și a unei aplicații software, de comandă și control, care să realizeze lucrul acesta. Acesta a fost momentul în care am început să investim într-un departament de informatică și comunicații, creat în 1994.

eWeek: Este un domeniu extrem de sensibil. Cum ați adunat oamenii care să se ocupe de acest domeniu?
T.U.: Oamenii au venit, la început, dintre foștii mei colegi. Câțiva sunt și acum în firmă și au poziții importante. Apoi, ne-am completat formația cu oameni și din alte zone, tineri în special, care au învățat alături de mine, pentru că eu zic că primii cinci-șase ani au reprezentat o perioadă intensă de acumulare a modului de a face afaceri, dar și a problemelor tehnice.
Conducătorii acestor centre de profit incubate au intrat în UTI ca simpli lucrători și au urcat până la poziția de directori, directori generali. Practic, întreg nivelul doi de management, sub mine, este alcătuit din oameni care au luat-o de jos în această companie. Noi încurajăm foarte mult spiritul antreprenorial, integritatea, capacitatea fiecăruia de a-și asuma responsabilități.

eWeek: Contextul general este favorabil?
T.U.: În general, toate lucrările se desfășoară în cursul unui an și sunt rare ocaziile în care contractul se poate întinde pe mai mult de un an. La noi se lucrează mai mult pe faze scurte, ceea ce menține în pemanență o stare de agitație.
Este adevărat că lucrurile încep să reintre în normalitate, legislația permite acum și alocări bugetare multianuale, companiile încep să gândească pe perioade de timp mai lungi, a apărut și se generalizează și ideea de externalizare a unor servicii pe ani buni de zile. Astfel de contracte, pe o durată de mai mulți ani, reprezintă aproximativ 10-15 % din cifra noastră de afaceri anuală. O astfel de experiență o vom avea și la aeroportul internațional Otopeni, unde am câștigat, în consorțiu cu o companie italiană, contractul de mentenanță a tuturor instalațiilor aeroportului, pe o perioadă de zece ani.

eWeek: Este sectorul guvernamental mai ofertant decât cel privat?
T.U: Au existat diverse etape, unele în care investițiile guvernamentale au fost mari și au permis derularea unor lucrări de amploare în această zonă, a urmat apoi o reducere substanțială – nu aș vrea să o leg de o anumită perioadă – dar oricum a fost o perioadă în care lipsa de proiecte mari s-a concretizat printr-o exacerbare a concurenței pentru fiecare proiect mai mărunt. De câțiva ani, trebuie să remarcăm o reluare a ritmului investițional. Anul acesta, cred că aproximativ 30-40% din cifra de afaceri provine din zona guvernamentală și sperăm ca în anii ce urmează să ajungă și chiar să depășească 50%. Este și greu de estimat lucrul acesta, pentru că și economia se mișcă, vin mari corporații care investesc inclusiv în domeniile noastre de specialitate.

eWeek: Cam la cât se ridică piața soluțiilor de securitate, fizică, respectiv infomațională, în România?
T.U.
: Noi încercăm să convingem lumea că securitatea trebuie tratată în mod integrat, cea fizică și cea informațională împreună. Există o estimare neoficială, pentru că în România nu există statistici oficiale, că piața de securitate fizică ar fi aproximată la 120-150 milioane de dolari pe an. Cât despre piața de securitate informațională, nu vă pot răspunde, pentru că nu avem nici măcar o estimare proprie. În mod normal, ar trebui să înregistreze o valoare mai mare, pentru că informatizarea accelerată a corporațiilor și a instituțiilor guvernamentale creează vulnerabilități majore. La modul real însă, noi mizăm acum pe aproximativ zece milioane de dolari anual, ca proiecte de securitate informațională realizabile.

eWeek: Și care este profitul unui client mediu?
T.U.: Suntem în același timp și mici și mari. UTI este, în ansamblu, o organizație mare, cu capacități financiare și logistice importante, dar în același timp, compania este formată din entități mici și flexibile. Cu două excepții, aceste entități au în jur de 50-70, maxim 100 oameni. Iar un contract mediu, pentru UTI, are o valoare între 500.000 și un milion de dolari. Din profiturile realizate, am incubat foarte multe entități. Acum avem patru tipuri de activități, în fiecare fiind implicate mai multe companii și departamente. De exemplu, departamentul de inginerie software poate aborda lucrări ca orice altă casă de software. În același timp, putem aborda și lucrări complexe de TI&C, ca recent câștigatul e-procurement, care implică întrega divizie IT&C. Dar agregarea poate continua, pentru că avem și mega-proiecte care implică o colaborare între două sau chiar trei divizii din cadrul grupului UTI. În cadrul proiectelor multi-unitate, entitatea care are contribuția cea mai importantă devine liderul lucrării – un sistem implementat în urmă cu trei ani.

eWeek: Vă atrage listarea la Bursă?
T.U.: Listarea la Bursă este o formă de capitalizare, dar nu este singura. Ne-am gândit destul de mult să listăm cel puțin una dintre firme la Bursă și aceasta va fi, cel mai probabil, UTI Systems, dar există și alte opțiuni. Problema este că Bursa din Româania nnu este foarte dezvoltată, iar ca să mergem pe o bursă străină, suntem cam mici, însă putem să așteptăm, să ne mai vitaminizăm câțiva ani și să ajungem acolo altfel. Avem mai degrabă varianta investiției de portofoliu,din partea unor fonduri care au un apetit tot mai mare de a investi aici, iar după o perioadă de trei-cinci ani, ne vom gândi din nou la Bursă. Cu asemenea fonduri am avut deja contacte și continuăm discuțiile, dar suntem încă la faza în care ne facem temele și ne analizăm toate riscurile.

eWeek: Cât de mare este această probabilitate și când s-ar concretiza?
T.U.: Probabilitatea este de peste 50% și concretizarea ar putea avea loc anul viitor. Plasamentul ar trebui să fie de ordinul a aproximativ zece milioane de dolari. Avem o nevoie foarte mare de management operațional și financiar la un nivel superior, vrem să investim în proceduri și în resurse. Avem și o serie de proiecte și produse noi în care dorim să investim. Din experiența de peste zece ani, credem că putem să ne valorificăm și în continuare spiritul antreprenorial, creativitatea. Consolidarea poziției de integrator de sisteme și dezvoltarea de produse și soluții software proprii necesită investiții substanțiale care pot depăși capacitățile proprii de autofinanțare.

eWeek: Vă mulțumim.


Un pic de istorie

Tiberiu Urdăreanu a decis să încerce marea cu degetul în 1990, și pentru bani dar și din nevoia de a face ceva, după ieșirea dintr-o perioadă în care inițiativa personală practic nu existase. Timp de un an, a practicat ambele ocupații – ziua la serviciu, la Institutul de Cercetări al Armatei, ca specialist în automatizări și informatică, și după-amiaza la firmă.
Prin 1992, presat de apariția marilor nume din industria de hardware, Urdăreanu a schimbat PC-urile pe sisteme de alarmă, profitând de explozia cererii de astfel de soluții. Un sistem de securitate fiind, prin definiție, un sistem de automatizări, a reprezentat direcția ideală pentru specialistul în automatizări. Începutul a fost reprezentat de importul de “cutii”, în doi ani ajungând însă lider pe piața sistemelor de securitate fizică și trecând la o abordare sistemică – devenind din simpli vânzători de echipamente, integratori de soluții de securitate.